• 0354 217 0114
  • info@argasansor.com

Engelli Asansörü

TSE Standartlarına göre özürlü asansörleri minimum 630 kg. taşıma kapasitesi 8 kişiliktir. Asansör ile birlikte engelli platformlarıda kullanılmakta ve montajı yapılmaktadır.
 

Asansörlerin özellikleri diğer asansörlerden farklı olarak daha geniş bir giriş kapısı, standart otomatik kapı, butonyerlerin daha aşağı seviyede yatay pozisyonda bulunmaları ve buton düğmelerinin kabartmalı olması gibi özellikleri düşünülmüştür.Asansör girişlerinde mümkünse otomatik yatay kayar kapı kullanılır, bunun mümkün olmadığı durumlarda manuel kapılar, makina gücü ile çalışır hale getirilmektedir. Örneğin, tekerli sandalye kullanımına zaten elverişli olmayan bir asansörde serbest giriş açıklığından ödün verilip otomatik yatay kayar kapı uygulanarak, tekerlekli sandalye kullanmayan ortopedik engellilerin asansöre erişim koşulları iyileştirilmektedir.Tekerli sandalye kullanımına etki etmediği sürece, katlanabilen kabin kapılarının kullanımına devam edilmektedir. Ayrıca kabin taban kaplaması pürüzsüz ve anti bakteriyel özellikte olmalıdır.
 

Kapıların açık kalma süresi, kumanda panosundan ayarlanabilir olup, gerekli durumlarda süreyi azaltmak için kapı kapatma düğmesi vb. araçlar sunulmaktadır. Kapı girişlerinde ışık perdesi vb. kapı panellerinin kullanıcıya temas etmesini engelleyecek koruma tertibatı uygulanmaktadır.
 

Tüm katların erişilebilir olması ve engellerden arındırılması, kapı açık kalma süresinin uyarlanması, kapı girişlerine ışık perdesi benzeri koruma tertibatı monte edilmesi gibi görece basit ve düşük maliyetli önlemlerle mevcut asansörlere erişimin iyileştirilmesi firmamız tarafından mümkün kılınmaktadır. Kabin içinde TS EN 81-70 standardına uygun tutamak, katlanabilir koltuk ve tekerlekli sandalye ile güvenli geri geri manevra yapılmasına olanak sağlayacak ayna benzeri yansıtıcı yüzeylerin montajını gerçekleştirmekteyiz. Durma doğruluğunun sağlanması ve seviyeleme doğruluğunun korunması için gerekli önlemler asansörde mevcut bulunmaktadır.